zaterdag 2 augustus 2014

Mini appelflappen

Hey allemaal,
Zoals jullie in ons vorige bericht waarschijnlijk al wel hebben gelezen hadden we geen tijd voor onze blog over... Maar hier is weer een nieuw recept, dit keer hebben we mini appelflappen gebakken. Super lekker natuurlijk, vooral met dit overheerlijke recept! Veel bakplezier!




Ingrediƫnten:
- 1 appel
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels suiker + om er over te strooien
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 ei



Als eerste haal je de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, en snij je ze diagonaal doormidden, en laat je ze ontdooien.


Dan snij je de appel in kleine stukjes. Vervolgens meng je de suiker met de kaneel, en strooi je dit mengsel over de appelstukjes heen en meng je het erdoorheen. 


Als je van rozijnen houdt, kan je dit er ook nog doorheen doen. Wij houden hier niet zo van, dus hebben ervoor gekozen dit niet te gebruiken. Stop ongeveer 1 kleine eetlepel vulling in het plakje bladerdeeg, zorg dat dit niet te veel is anders kan de appelflap niet meer dicht.



Als je twijfelt doe dan iets minder! als je alle plakjes hebt gevuld, klap ze dan dicht. Dan pak je een vork erbij, en druk je de uiteindes dicht zoals je hier onder kan zien.



Strijk de flapjes af met wat los geklopt ei, en strooi er vervolgens nog wat suiker overheen. 



Dit karameliseert straks in de oven waardoor het lekker krokant en goudbruin wordt! Stop de flapjes vervolgens voor 15 tot 20 minuten op 210 graden in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!


Groetjes Cupcakenzo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten