Dit recept is voor kaneelstengels. Ze zijn super simpel om te maken en echt lekker! Dus onze tip: maak ze vooral eens thuis, ze zijn lekker voor bij de koffie of thee! Lees dus snel verder om te weten hoe je ze maakt.
De ingrediënten voor 25 stuks zijn:
- 5 plakjes bladerdeeg (per plakje 5 stuks)
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel (naar smaak)
- 1 ei
Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries, en zorg dat ze ontdooid zijn. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden. Als de plakjes ontdooid zijn, snijdt je ze allemaal in 5 reepjes en leg je ze op de bakplaat.
Klop het ei los, en bestrijk elk reepje met een beetje ei. Zo blijft het kaneel-suiker mengsel er goed aan de bladerdeel plakken. Meng de suiker en de kaneel, en voeg eventueel toe naar smaak.
Strooi vervolgens het mengsel over de reepjes en zorg ervoor dat het er genoeg op zit zodat het een lekkere smaak krijgt.
Stop de reepjes dan 10 tot 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. En dan: opsnoepen maar!
Klop het ei los, en bestrijk elk reepje met een beetje ei. Zo blijft het kaneel-suiker mengsel er goed aan de bladerdeel plakken. Meng de suiker en de kaneel, en voeg eventueel toe naar smaak.
Strooi vervolgens het mengsel over de reepjes en zorg ervoor dat het er genoeg op zit zodat het een lekkere smaak krijgt.
Stop de reepjes dan 10 tot 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. En dan: opsnoepen maar!
Groetjes Cupcakenzo
Geen opmerkingen:
Een reactie posten